Försökte tidigare lägga upp ett inlägg med ett middags/lunchtips och ett frukost/mellanmålstips men det försvann, så jag orkade inte ta tag i det igen. Men nu jävlar kommer ena delen i varje fall.
Vegetarisk lasange (eller vad man nu ska kalla det).
4 auberginer
3-4 tomater
salt
olja
färsk basilika
3-5 vitlöksklyftor
cheddarost
parmesanost
ugnen ska vara på 200 grader.
Skala och skiva auberginerna tunt i runda skivor. Lägg skivorna på ett fat och häll salt på dem och låt dem stå svalt i ca 2 timmar (så att vätskan sugs ur dem). Torka sedan bort vätskan och saltet med pappershanddukar och stek sedan auberginerna i olja i ett par minuter. Torka även bort den värsta oljan från auberginerna. Skiva tomaterna. Varva auberginer, tomater, basilika, vitlök och cheddarost i en ugnsform. Riv parmesanost på toppen av det hela och släng in det i ugnen i ungefär 20-30 minuter.
Rätten är väldigt god i sig men kan även serveras med kyckling, kött och fisk. Vill man göra det mer likt en riktig lasange kan man steka köttfärs och även varva det in med övriga ingredienser.
Lycka till! :)